Thursday, 2 March 2017

Saya Kalah, Putus Asa – Luahan Sayu Isteri Aqasha Bila Rumahtangga Diganggu Janda Anak Dua?

loading...


Sejak beberapa hari lalu kisah rumahtangga pelakon kacak Aqasha menjadi bualan orang ramai. Semuanya gara-gara tersebarnya beberapa screenshot mesej ‘mesra’ diantara pelakon lelaki terbabit dengan seorang lagi rakan artisnya yang dikatakan seorang janda beranak dua.
Semalam, isteri Aqasha dilihat bagaikan sudah mengaku kalah untuk mempertahankan rumahtagga yang dibina hampir tujuh tahun itu. Berikut luahan beliau di Instagram.

Putus asa


I akan ingat tarikh hari ni sampai bila2. The lowest point in my life. And I would like to share with you.
..
Hari I rasa cukup untuk I fight. I tau I dah kalah lama dah tapi I tetap fight. Tapi I tak sedar ada perempuan lain yang tengah fight so hard juga untuk diri dia masa I struggle fight untuk family I, untuk pastikan anak-anak I ada complete family.
..
I kalah, I putus asa banyak kali tapi I keep fighting. I fight, fight and fight…
..
But I cedera teruk. I can’t take it anymore. I kalah. I mengaku kalah. I kena tau limit I sampai mana. Even though I’ve lost my battle, I would still advise any wife out there to fight. It’s okay kalau cedera parah pun, kita kuat. Kita akan recover. Tapi kena tau bila patut stop.

Mahu berehat

At least I dah cuba. Sehabis-habis daya. Sebab I tau marriage is a responsibility. Responsibility comes with task. Kalau ada anak-anak tambah lagi task. Fight for them is also 1 of the tasks.
..
Please don’t ask me to bad mouth about him. He is the father of my 2 kids. Takkan nak biar orang ramai-ramai kutuk ‘no telo’ kat bapa anak-anak I? Apa yang I dapat pun. I fikir nanti diorang dah besar diorang pun malu kalau tau mommy buat macam tu.
..
Apa yang I buat ni pun dah terkesan pada dia. Cukup sini.
..
But she, ehem… on the other hand, I have no obligation to protect. She pushed the button. I’ve warned her, I’ve talked to her so many times, in so many ways. Nicely, harshly. ?
..
She pushed the button. The attention should goes to her. I tak perlukan perhatian. That’s the reason I deleted my previous post. Mission accomplished. But I tau salah I dah trigger curiosity korang semua. Korang mesti nak tau lebih lagi, ya memang. Itu bukan permulaan, bukan juga pengakhiran. I tak boleh tayang semua, I still fikir pasal maruah dia kasihan anak-anak dia. ? ..
Apa I buat tu pun dah cukup kejam.
..
I pun tak sangka I sampai ke tahap ni. I jarang open pasal apa yang I buat in public. ? Now I nak rest. I nak hidup aman-aman sekarang. Nak recover, nak lepaskan beban. Slowly but surely. *crawling*
Semoga perkara ini dapat diselesaikan secara baik antara Aqasha dan isteri. Kepada orang ketiga, usahlah mengganggu kebahagiaan rumahtangga orang lain.
Sumber : Baizura5


EmoticonEmoticon